Web Port nyhetsbrev december 2021

Hej!

Innan den värsta julstressen sätter in passar vi på att skicka ut en hälsning tillsammans med en uppdatering kring Web Port-utvecklingen.

Web Port release v2.21.12

Vi är precis i färd med att slutverifiera vår nya release v2.21.12. Några av de stora nyheterna är en 64-bitsversion av Web Port-applikationen, och en ny drivrutin – DrvIEC60870 – som används inom elkraft. Utöver det har vi även lyft version på underliggande bibliotek för ADS och för OPC, och även gjort en del robusthetsförbättringar på bland annat Fidelix, SRDLink och BACnet. Dessutom finns det med en hel del förbättringar och fixar i nod/portal-funktionaliteten. Releasen kommer släppas officiellt efter nyår, men har ni stora behov av något av ovanstående redan nu finns det möjlighet att testa en release-kandidat. Hör av er till oss om det skulle vara av intresse så kan vi tillgängliggöra den.

Fortsatt arbete med integration mellan Kionas produkter

Efter att under hösten gjort flera framgångsrika implementationer mellan Web Port och Edge, har vi nu även gjort en första koppling mellan Web Port och Energinet. Med integrationen kan man nu snabbt och enkelt skicka in data till Energinet där du snabbt kan få in den i Energinets standardrapporter, skapa dina egna rapporter och dashboards, och nedan finns ett litet smakprov på det. Nästa utvecklingssteg kommer vara single sign-on och bygga vidare på upplevelsen för användaren som att det är ett system, trots att det är olika produkter i grunden.

Solcellsvisualisering

Under året har vi fått många förfrågningar om solcellsvisualisering till allmänna utrymmen. Syftet är att visa upp vad den egna solcellsparken gör för miljönytta och vad produktionen räcker till. Vi har tagit fram ett tillägg till Web Port som kan anpassas efter kundens önskemål. Man kan enkelt skapa dynamiska exempel på vad den historiska produktionen gjort för miljönytta och vad den aktuella effekten räcker till tillsammans med visualisering av aktuellt väder. Vill ni veta mer om det så hör gärna av er så kan vi skicka över exempel.

På gång i vår

Vår plan framåt för Web Port är att köra på precis som vanligt med så hög utvecklingstakt vi kan utan att tumma på produktkvaliteten. Bland de features som ligger närmast i backloggen för nästa release är fjärruppgraderingar och -backup av Web Port, och ett generellt lyft och standardisering av alla våra drivrutiner. Vi kommer även köra fortsätta med våra certifieringstillfällen på HMI-nivå, där nästa tillfälle är den 20 januari. Kika gärna in påvår partnercertifieringssida för att hitta fler kommande tillfällen. Planen är också att börja med en liten pilot för certifiering på SCADA-nivå så håll utkik för det framöver.

Julhälsning

Till slut vill vi passa på att önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år! Vi kommer ha bemanning på plats under alla helgfria vardagar runt jul och nyår, så om ni jobbar och behöver support är det bara att höra av er som vanligt. Vi fortsätter också vår tradition att en slant till Rädda Barnen istället för att ge andra julklappar till våra kunder och partners.

Moldeo AB

Testa Web Port direkt på din dator, padda eller mobil. Har du några frågor hjälper vi dig gärna!

Enkel prismodell

Låg instegskostnad

Betala för det du använder

Inga bindande avtal