Ny release 2.20.6, Analytics och Web Port nyhetsbrev

Web Port 2.20.6

Efter en intensiv vår av utveckling och mestadels jobb hemifrån tillsammans med mer VAB än vanligt har vi nu färdigställt Web Port för nästa fas. Mer om det, om våra sommarplaner, och en del om framtiden hittar du här nedan.

Web Port Analytics är ett stort kliv i vår utveckling.

Med den nya tilläggsmodulen Analytics tar Web Port ett stort kliv mot ett nytt sätt att arbeta med styr och övervakning av olika typer av system. Traditionellt har styr och övervakning gått ut mycket på att följa upp sina system via driftbilder och trendgrafer, och agera reaktivt på larm. Nu finns istället möjligheten att snabbt få en överblick över hur väl varje del i beståndet presterar och hur den prestandan utvecklar sig över tid.

I Web Port Analytics sätter man enkelt upp analyser för olika typer av system, för att hitta svagheter i reglering, stabilitet, energiförbrukning, läckage osv. Degraderade system eller system med sämre prestanda flaggas upp automatiskt, och det går även att följa upp utfall av olika åtgärder. I den här releasen släpper vi den första betaversionen av Analytics, och den kommer vara vårt största fokus utvecklingsmässigt även närmsta tiden.

Utöver Analytics så har även hanteringen av objekt i sidor fått sig ett rejält lyft, där det nu är mycket enklare att placera texter, beskrivningar och värden exakt där man vill i förhållande till objekten. Vi har även utökat Web Ports drivrutinsstöd med en drivrutin för MBus. För slutanvändare har vi också implementerat möjlighet att spara undan favorittrender, favoritsidor och standardfilter för larmvyn, för att göra det snabbare och enklare att hitta precis det man vill i systemet.

Mer information om och nerladdning av den nya releasen hittar du här.

Semestertider och begränsad support

Precis som många av våra partners och kunder kommer även vi försöka vara lediga en del framöver, vilket kommer begränsa vår tillgänglighet för support. Vår telefonsupport kommer till större delen vara obemannad under vecka 29-32, men vi kommer försöka kolla av mailen och svara på så mycket vi kan den vägen även under semesterveckorna. I samband med detta kan vi såklart även ringa upp dem som behöver telefonsupport. Under de här tiderna är det ännu viktigare än annars att använda sig av våra officiella kontaktvägar för att undvika att något hamnar mellan stolarna.

Höstplaner

I höst kommer vi, förutom att fortsätta hålla högt tempo i utvecklingen av Analytics, även sikta på att öka upp kontakten med våra partners och kunder. Vi kommer boka in webbinar för att gå igenom ny funktionalitet i vår release tisdagen den 25/8 kl 13. Webbinaret hittar du här. Vår ambition efter sommaren är också att ta ett nytt grepp om våra utbildningar. Vi kommer ytterligare strukturera upp våra processer gentemot partners och hjälpa till med mer standardiserat material vid t.ex införsäljning.

Lediga jobb
Vi kommer även satsa på att utöka vår personalstyrka med fokus på kundsupport och kommunikation, så tipsa oss gärna om ni har några riktigt bra och serviceinriktade kontakter som skulle passa. Se vår annons här.

Vi kommer även göra ett förtydligande av våra paketpriser, som tidigare har varit ganska otydliga. Både vad gäller sidpaket, nodpaket och drivrutinspaket kommer man från 1 september att räkna av 75% av det man köpt “lösa” enheter för innan. Räkneexempel på detta går att hitta på vår sida med prislista här.

Moldeo AB

Testa Web Port direkt på din dator, padda eller mobil. Har du några frågor hjälper vi dig gärna!

Enkel prismodell

Låg instegskostnad

Betala för det du använder

Inga bindande avtal