Ny release Web Port 1.19.10 och Nyhetsbrev Dec 2019

Web Port 1.19.10
Notera att det finns en nyare version av Web Port. Läs mer om WebPort 2.20.6
Efter en intensiv höst fylld med utveckling både av funktionalitet och kvalitet har vi nu äntligen släppt version 1.19.10 av Web Port. Det har varit ett halvår fokuserat på förbättringar av prestanda, kommunikation via nya drivrutiner, och möjlighet att göra mer via webbgränssnittet. Förutom detta har vi även utvecklat ett erbjudande om molntjänst. Perfekt för de kunder som inte vill behöva administrera sin egen server, eller de som kontinuerligt vill ta del av den funktionalitet vi utvecklar.

Release 1.19.10

Tanken med releasen har varit att öka möjligheten att snabbare använda Web Port på stora anläggningar och med fler typer av enheter, och göra det enklare att jobba i systemet både för våra partners och för våra slutanvändare. De kommunikationsnyheter som lagts till i 1.19.10 är KNX, REST, MQTT, SQL, Nordic Booking System, EcoGuard, och möjlighet att skicka rapporter direkt via HTTP Post eller WebDav.

Vi har även gjort en genomgång av nod/portal-funktionaliteten med förbättringar i synkronisering av både bibliotek, taggar, och trend. Utöver det har vi infört funktioner för att direkt i Web Port sköta en hel del som tidigare har krävt tillgång till filstrukturen i Windows. T.ex går det nu att ladda upp licensfil, och hantera symbolbibliotek och symboler från webbgränssnittet.

För slutanvändare finns det nu möjlighet till delade samlingssidor för de viktigaste signalerna, och möjlighet att samtrenda taggar från objekt på olika sidor via Trendkorg. För mer information, se fullständiga release notes och nerladdning.

9 minuters film som visar nyheterna i 1.19.10

Kommande nyheter

Som vi tidigare hintat om har vi en analysmodul under utveckling med planerad betatestning efter årsskiftet. Hör gärna av dig till oss om du vill vara en av de tidiga piloterna på denna. Vår tanke är sedan att släppa en full version av detta tillägg under våren, och vi kommer presentera den under Nordbygg 2020 i april. Är du på plats så kom gärna förbi och titta på den och prata med oss om nuvarande eller kommande funktionalitet.

Vi har även ytterligare några drivrutiner på gång för utveckling, och dessutom den kundportal vi tidigare pratat om som kommer göra det enklare både för kunder och partners att köpa och hantera sina licenser.

Avslutande julhälsning

Som avslutning vill vi bara passa på att önska alla våra kunder och partners en riktigt god jul och gott nytt år! Förhoppningsvis får vi alla lite vila (eller lugn och ro att jobba för vissa av oss) och lagom många enheter julgodis. Hos oss kommer det vara begränsat med resurser under jul- och nyårsveckorna. Om du vet med dig att du har supportärenden eller beställningar på gång så ta dem gärna innan den 20/12 eller efter nyår för snabbast hjälp, även om vi försöker hålla lite koll även under ledigheten.

Vi ser med spänning fram emot att få fortsätta leverera riktigt bra lösningar till och tillsammans med er under nästa år! Istället för att skicka ut julklappar skänker vi för alla våra kunders räkning i år pengar till Rädda Barnen.

Moldeo AB

Testa Web Port direkt på din dator, padda eller mobil. Har du några frågor hjälper vi dig gärna!

Enkel prismodell

Låg instegskostnad

Betala för det du använder

Inga bindande avtal