Moldeo nyhetsbrev juni 2019

Sommaren är här och semestrarna börjar dra igång på många håll, så vi tänkte också se till att få ut en del aktuell information om Web Port och vår organisation. 

Notera att det finns en nyare version av Web Port. Läs mer om WebPort 2.20.6

Web Port patch 1.19.1.6201

Vi har sedan senaste utskicket släppt ett par patchar med buggfixar och några nya förbättringar till senaste releasen 1.19.1, varav den senaste precis innan midsommar. Några av höjdpunkterna är att man kan avaktivera trend och larm även för taggar med suffix som enligt lib.conf är av typen trend eller larm, lagt till stöd för TLS 1.1/1.2 om servern har stöd för det, officiellt släppt drivrutin för Exoline, och lagt till beta-releaser för drivrutiner för SQL och Rest-API. Mer information om och nerladdning av den nya releasen hittar du här.

Web Port support under sommaren

Som vissa har märkt vid telefonsamtal till vår support har vi haft en del problem med att inkommande samtal har brutits. Vi uppskattar det tålamod ni visar, och vi håller på att införa en ny lösning som kommer fungera bättre. Självklart går det alltid att nå oss även på support@webport.se med frågor och funderingar. Under sommarmånaderna kommer vi även ha något sämre kapacitet än vanligt på supporten, men vi försöker svara på så mycket det bara går via mail och ringa tillbaka på supportsamtal som vi eventuellt missar. 

Web Port planer för hösten

Vi har en hel del spännande nyutveckling som vi kommer fortsätta med under sommaren. Bland annat har vi en analysmodul på gång som vi planerar släppa i en första version i höstens Web Port-release. Den kommer göra det enklare att arbeta proaktivt med sina system och förbättra dem innan det går så långt att de börjar larma. Parallellt med detta håller vi även på att utveckla en mer standardiserad molntjänst för drift av Web Port utan att kunder behöver administrera en egen server. Vi har en del fall redan idag där vi driftar Web Port-system i molnet, men det jobb vi gör nu kommer förbättra och framförallt förenkla lösningen avsevärt. Förutom de båda större produktnyheterna utvecklar vi också en portal som kommer göra det enklare både för oss och kunder att hantera licenser och hela beställningsförfarandet kring dem. Vi kommer återkomma med mer information om alla dessa efter sommaren.

Vi önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

Moldeo AB

Testa Web Port direkt på din dator, padda eller mobil. Har du några frågor hjälper vi dig gärna!

Enkel prismodell

Låg instegskostnad

Betala för det du använder

Inga bindande avtal